Z velikim veseljem sporočamo, da med nas prihaja "mavrični bojevnik" DEJAN SOTIROV. Vabljeni starši, učitelji, strokovni delavci in vsi , ki vas ta tematika zanima. Čas je, da naše otroke razumemo in jim stopimo naproti.

V mesecu novembru in decembru, smo organizirali sklop treh delavnic za otroke z motnjo avtističnega spektra. Delavnice so bile prilagojene za osnovnošolske otroke na temo: SPOZNAVANJE ČUSTEV IN NJIHOV VPLIV NA NAŠE ŽIVLJENJE. Izvajalka delavnic je bila dipl. univ. psihologinja Katja Posnic.

Delavnice so se izvajale 3 krat po eno uro v skupinah po 4 otroke. Zaradi zahtevnosti dela z otroki z motnjo avtističnega spektra, večje skupine ni bilo mogoče oblikovati.  Sočasno so imeli starši otrok  možnost menjavanja izkušenj s področja avtizma in oblikovala se je tudi skupina staršev, ki so se v enakem terminu srečevali.  Starši udeležencev so bili z izvedbo zadovoljni in izrazili željo po večjem številu tovrstnih aktivnosti, saj smo na Koroškem na tem področju močno prikrajšani. Želimo, da bi podobne delavnice lahko izvedli tudi v letu 2017.

Člani društva smo ugotovili, da imate starši otrok s posebnimi potrebami včasih težave pri iskanju odgovorov, glede pravic otrok s posebnim potrebami. Ker naše društvo deluje v želji po pomoči otrokom, se zavedamo, da je še kako nujno ponuditi pomoč staršem, ki se v iskanju najboljše možne rešitve za svojega otroka dostikrat znajdejo v »slepi ulici«. Da bomo lažje videli luč na koncu tunela, smo se odločili, da članom društva nudimo brezplačno pravno svetovanje, ki se nanaša na problematiko pravic otrok s posebnimi potrebami. Na vaša vprašanja bo odgovarjala univ. dipl. pravnica Darinka Gologranc. Vprašanja lahko postavite na email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Društvo Hiška v sodelovanju z OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem vabita v četrtek 6.10.2016 ob 17.30 uri na predavanje Katarine Kesič Dimic z naslovom:

KAJ NAM SPOROČAJO OTROCI Z UČNIMI TEŽAVAMI?

Vabimo Vas na otvoritev prostorov DRUŠTVA HIŠKA (društva za pomoč otrokom, mladostnikom in staršem otrok s specifičnimi učnimi težavami) v petek, 22. aprila 2016 ob 17.uri na UE Ravne na Koroškem, Čečovje 12a.

Informacije

Društvo Hiška, Janeče 1, 2390 Ravne na Koroškem

E-poštadrustvo.hiska@gmail.com

Več o društvu...

Pristopna izjava

Prenesite naslednjo datoteko, jo natisnite ter izpolnjeno vrnite k nam:

pristopna izjava drustvo hiska.doc

Spletni obrazec

Spoštovani,

zavedamo se, da je v današnjih dneh težko dobiti kakršnokoli pomoč. A ker verjamemo v solidarnost in sodelovanje, smo se kljub temu odločili, da vas prosimo za donatorska ali sponzorka sredstva.

prosnja drustva hiska.pdf